.

Danmarksmester Cross Country MTB 2008

 

Søndag d. 20. juli skulle slaget om DM-guldet i Cross Country stå i Lundby Bakker ved Ålborg.

Efter en dårlig sæsonstart, havde jeg længe set frem til DM. Jeg havde hørt, at ruten var rigtig udfordrende, og så jeg havde store forventninger til Cycling Nords DM arrangement.

Vejret havde i ugen op til været præget af regn, og lørdag kom der nogle gevaldige skybrud. Hvis vejret fortsatte sådan ville det godt nok blive et spændende løb! Ruten var omkring 6 km lang, med 245 hm pr. omgang og stort set kun masser af fedt singletrack. Klart den mest tekniske rute, der længe har været kørt DM på.

Søndag formiddag kom solen frem og det så ud til at blive et varmt løb. På startstregen kom der dog en byge, og så bliver vi skudt afsted. Sandra lægger sig forrest med Annika fra HMTBK på hjul. På startloopet ligger jeg omkring 10m efter, men afstanden betyder ikke så meget, da vi kommer ind på singletracket. Annika forsøger hurtigt at rykke forbi Sandra, men Sandra pisker igennem og svarer igen. Lidt længere oppe på en bakke lykkes det Annika at komme forbi Sandra, som lægger sig tæt efter hende. Sådan ligger vi som tre perler på en snor på 1. halvdel af 1. omgang. Jeg har egentlig rimelig meget overskud, men det er ikke specielt nemt at overhale på ruten. På et tidspunkt laver Sandra en fejl på en rod, og jeg ryger op over den og forbi. Vi kører ned ad en nedkørsel, svinger op til venstre og skal derefter til højre op ad en bakke med en del rødder på. Jeg svinger rundt på bakken og op over rødderne lige før toppen, som åbenbart har stoppet Annika. På de næste rødder har hun også problemer og ser lidt slidt ud, så jeg tænker, at nu rykker jeg altså. Op på den store klinge og så jokke igennem og håbe på, at Sandra hænger på. Da jeg kommer hen til en af de længere nedkørsler, kan jeg fornemme, at hun nok ikke hænger på, men jeg er parat til at fyre den af. Desværre står der en uheldig deltager fra Herre C eller Veteranklassen midt på nedkørslen og prøver at komme ud af det spor, som han har fået boret sig helt ned i. Jeg råber, at han skal flytte sig, men da han kun rykker sig et par centimeter og står præcis der, hvor jeg vil køre, kommer måske nok liiige til at råbe lidt højt, ja, det beklager jeg meget, men det er jo DM!

Jeg kommer igennem målområdet og ud på sidste loop på 1. omgang. Efter den første bakke får jeg at vide, at jeg har 20 sek. ned til nr. 2, men fatter det ikke helt. Jeg kører rimelig konservativt, og kommer ikke helt op i det røde felt, jeg har jo trods alt 2t til at pukle i. Så det er en super fed fornemmelse, at jeg alligevel øger forspringet stykke for stykke. Efter 2. omgang har jeg vistnok et hul på omkring 2 minutter. På 3. omgang synes jeg, at jeg mærker bagdækket bunde mod fælgen, så jeg kører ret forsigtigt på nedkørslerne for ikke at risikere en punktering og sætte det hele over styr. Det koster naturligvis lidt tid, men sådan er det jo. Fordi jeg har så meget overskud, begynder jeg at frygte at få alle tænkelige defekter, men prøver at fortrænge det. Ruten bliver bare federe og federe omgang for omgang - gid vi havde flere af den slags ruter i Danmark. Det er helt uvirkeligt, da folk står og hepper og råber “Yes, nu bliver du sgu Danmarksmester” på de lange bakker på det sidste lille loop. Det er super fedt at mærke folks begejstring oven i min egen! Jeg kører i mål med et stort smil i tiden 1:59:03, med Sandra 2.17 min. efter og Annika omkring 3 minutter efter. Det er helt vildt fedt at opleve at opnå sit mål :-) . Og en stor glæde at Sandras og min plan om at tage guld og sølv lykkedes, især nu hvor der sikkert går lang tid før, man kommer til at køre med og mod Sandra i Danmark igen.

Tusind tak til alle der heppede for super opbakning ude på ruten, og til Cycling Nord for at diske op med et DM med så fed en rute :-)

Mange tak til Pixelution for billeder.

6 Responses to “Danmarksmester Cross Country MTB 2008”

 1. Jeff Kerkove Says:

  WAY TO GO!!!!

 2. J-Lo Says:

  Send melding, men alligevel :) Stort tillykke Marie, det er fantastisk!

 3. Marie Says:

  Tak J-Lo! Det er fedt :-) Sen? Beklager, men der var lige et par løb i Canada, der skulle overstås først…

 4. Diana Says:

  -også sen tillykke herfra…men tillykke Marie. Flot og overbevisende kørt…. Ses i skoven.
  KH Diana

 5. Henrik Says:

  TILLYKKE:-)

 6. jannik Says:

  Selv tak og stort tillykke
  ( og ja du snakkede vist lidt højt til den ældre herrer ;)

Leave a Reply