.

Sejr i Hillerød Marathon!!!

hillerc3b8d-marathon-1a3

De 103 km mtb marathon blev tilbagelagt i tiden 3:59:40, som vistnok er rekord for løbet. MTB Marathon i Hillerød bød i år på 103 super tørre km. Efter evigheder uden løb for mit vedkommende havde jeg lyst til at trille med i Hillerød.

Først en lille update: Som de fleste ved, har jeg været plaget af en del problemer med at mit lungekredsløb eksploderer og pumper blod ud i lungerne, så det er svært at få luft. 4 lungeoperationer vinteren og foråret igennem har desværre ikke kunnet få bugt med dette. Oven i dette har operationerne og den medicin, som jeg har fået vinteren igennem for at dæmpe lungeblødningerne, givet mig massivt mange store blodpropper i lungerne og en enkelt i det ene ben. Dette blev konstateret i maj måned, men blodpropperne har nok siddet der mange måneder forud. Min lungekapacitet har således været nedsat til under 50% siden foråret. Efter at jeg sommeren over har sprøjtet mig selv med blodfortyndende medicin 2 gange om dagen, er jeg nu blevet blodpropperne kvit (forhåbentlig!!!). Jeg kan derfor køre lidt mere og behøver heller ikke konstant at tænke på, om jeg nu styrter, hvis jeg kører i skoven. Det har dog ikke været muligt at køre noget intensitet endnu, så jeg er i en lidt underlig form for form.

Jf. ovenstående, så var mit mål for MTB Marathon derfor at gennemføre sammen med Rotwild-Kaj i et hyggeligt tempo. Men Kaj havde nu alligevel tilmeldt os i startboks 1. Efter ikke at have kørt løb i et år, bortset fra DM, hvor jeg var kraftigt hæmmet af blodpropperne og havde ret så smertende lunger, var jeg ret spændt på, hvordan det ville blive.

Heldigvis blev det rigtig godt :-) !!! Da starten gik, fløj jeg med uden at anstrenge mig, men Kaj var desværre ikke i syne omme bagved. Frontgruppen fløj af sted, op ad brostenene gennem slottet og videre op ad bakken. Men efter et par minutter var der samling på feltet, da bommene gik ned over togoverskæringen lige uden for byen, og der blev ventet lidt. Jeg fik kontakt til en pustende Kaj, som sagde “bare kør, hvis du har benene”. Og så var det af sted igen, så snart bommene gik op! Jeg sørgede for at holde et fornuftigt tempo et stykke under AT. Jeg havde ikke lige lyst til at teste om lungekredsløbet kunne holde til intensiteter tæt på AT eller højere under et løb, så der var ro på. Udover det rent sikkerhedsmæssige skulle det også vise sig at være godt disponeret med kræfterne, for jeg arbejdede mig roligt fra gruppe til gruppe og ramte aldrig den der marathon-tilstand, hvor man bare føler sig færdig, udbrændt og totalt slidt. Undervejs var der flere og flere der heppede og overrasket råbte “Det er jo Marie, der ligger forrest”.

Under hele løbet havde jeg et godt stort hul ned til nummer to, Kristine Nørgård, (som jeg faktisk slet ikke vidste deltog). Det tænkte jeg nu ikke så meget på, jeg tænkte kun på, hvordan det føltes i lungerne, hjertet og resten af kroppen, og på om der mon nu alligevel, var noget, der sprang læk indvendigt på det ene eller andet sted på ruten. Mærkelig tilstand at have ret meget fysisk overskud, men alligevel en nervøsitet for om kroppen kunne holde og følelsen af, at resultatet af løbet overskygges af noget langt vigtigere.

Noget, der i hvert fald holder, er min spritnye Rotwild R.R2 HT ramme. Nøj den ramme er for fed! Rammen og mine nye DT Swiss XRC 1250 hjul er en super hurtig combo!! Jeg havde valgt at sætte Continental Race King på både for og bag. De rullede vanvittigt godt på de knastørre spor!!! Alt i alt et rigtigt godt race set-up. Faktisk så hurtigt, at jeg i starten, da den værste trængsel var overstået og der rigtigt kom flow i det hele, syntes, at den nye cykel næsten var for hurtig til, at jeg selv kunne følge med -total optur!!

På de sidste 15-20 km begyndte jeg at ane muligheden for at komme under de magiske 4t på distancen. De sidste 10 km skruede jeg derfor lidt mere op og så en lille tak til på de sidste 3 km. Det var fantastisk at kunne køre det sidste stykke ned igennem slottet og vide, at jeg havde vundet og bare håbe på at komme under 4t. Jeg kiggede på uret og minutterne blev lynhurtigt ædt, men pulsen holdt på et tilpas sikkert niveau, det var trods alt det allervigtigste. Så det var suuuuper fedt at køre over målstregen med et stort smil i tiden 3:59:40t uden at have haft nogen problemer undervejs :-))) og uden at være slidt. Især når man tænker på, at jeg lå i en hospitalsseng og kæmpede for mit liv for kun 4 måneder siden. Ja, der er meget at være taknemmelig for og glæde sig over. Over højttalerne forlød det endda, at det var rekord i løbet, som vi kender det i dag.

Også Jens A og Henrik Søefeldt var til start. Jens A styrede endelig uden om de uheldigheder, der ellers har været i denne sæson og kørte en super flot 5. plads hjem. Henrik Søefeldt, som jeg ellers havde store forventninger til, var uheldig med et slemt styrt halvvejs, der mere eller mindre lammede hans højre ben resten af løbet.

Tak til alle der heppede undervejs. Og tak til klub MTB Marathon for et super flot og gennemført arrangement, det spiller bare i Hillerød! Og tak til min sponsor Rotwild for en cykel der spiller max!

Resultater kan ses her.

Rotwild slænget:

hillerc3b8d-mx3

Kaj napper champagnen efter et veloverstået løb på 4:20t:

kaj-2

Jeg vandt en Spectre cykel:

 hillrc3b8d-mx51

Artikel fra Frederiksborg amtsavis kan læses her:

http://www.sn.dk/artikel/19519:Sport–Vandt-kampen-med-kroppen

Vær dog lige opmærksom på, at der ikke er helt styr på fakta vedrørende lungernes tilstand….

 

2 Responses to “Sejr i Hillerød Marathon!!!”

  1. Jan Nielsen Says:

    Tillykke Marie, det var sgu’ kanon at se dig på skamlen.

    Vi ses på sporet, nu regner jeg jo med at du kører fra os andre ;)

  2. Helle Q Says:

    SÅDAN min pige, det er sejt kørt !!!

Leave a Reply